Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi

Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de salau sau de cod (sa aiba piele pe o parte), 4 ciuperci mijlocii (champignon), 4 cepe mici de arpagic, cate 1/2 legatura de patrunjel, busuioc si ceapa verde (de arpagic, cu codite cat mai subtiri si fragede), 100 g unt, 2 linguri de pesmet, 1 galbenus de ou fiert tare, sare, piper, grasime pentru forma, 100 ml vin sec, 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare: Se spala ciupercile, se curata si se taie marunt. Se curata ceapa si se toaca. Se spala patrunjelul si busuiocul, si li se rup frunzulitele. Cateva frunze de patrunjel se pun deoparte, pentru decor. Se taie foarte fin patrunjelul si busuiocul. Se taie ceapa verde in ineluse subtiri, cu codite cu tot. Toate ingredientele prezentate se amesteca cu untul inmuiat, pesmetul si galbenusul de ou, zdrobit cu furculita.
Se clateste pestele, se usuca in hartie de servetel, se sareaza, se pipereaza. Se asaza cu partea acoperita de piele intr-o tava unsa cu grasime. Deasupra fileurilor de peste se intinde amestecul de ciuperci cu ierburi. Se toarna vinul si se baga tava in cuptorul incins, vreme de cca 15 minute.
Cand e gata, se presara cu frunze de patrunjel.
Este o reţetă provensală.
5.917 vizualizări
1.048 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Humus israelian (Sosuri > Sosuri reci)
4. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Crab umplut antilez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Pizza Ioana (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Şalău polonez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cocteil cu ananas (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
11. Peşte marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
13. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
14. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
17. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
18. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
20. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Vinete marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. File de cod cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
28. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.