Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi

Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de salau sau de cod (sa aiba piele pe o parte), 4 ciuperci mijlocii (champignon), 4 cepe mici de arpagic, cate 1/2 legatura de patrunjel, busuioc si ceapa verde (de arpagic, cu codite cat mai subtiri si fragede), 100 g unt, 2 linguri de pesmet, 1 galbenus de ou fiert tare, sare, piper, grasime pentru forma, 100 ml vin sec, 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare: Se spala ciupercile, se curata si se taie marunt. Se curata ceapa si se toaca. Se spala patrunjelul si busuiocul, si li se rup frunzulitele. Cateva frunze de patrunjel se pun deoparte, pentru decor. Se taie foarte fin patrunjelul si busuiocul. Se taie ceapa verde in ineluse subtiri, cu codite cu tot. Toate ingredientele prezentate se amesteca cu untul inmuiat, pesmetul si galbenusul de ou, zdrobit cu furculita.
Se clateste pestele, se usuca in hartie de servetel, se sareaza, se pipereaza. Se asaza cu partea acoperita de piele intr-o tava unsa cu grasime. Deasupra fileurilor de peste se intinde amestecul de ciuperci cu ierburi. Se toarna vinul si se baga tava in cuptorul incins, vreme de cca 15 minute.
Cand e gata, se presara cu frunze de patrunjel.
Este o reţetă provensală.
5.393 vizualizări
910 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel mexican (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
6. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Îngheţată vanilată (Dulciuri > Îngheţate)
8. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
11. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
14. Ouă a la Frankfurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
16. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)
19. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Mâncare de vinete preparată ruseşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
24. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
26. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.