Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi

Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de salau sau de cod (sa aiba piele pe o parte), 4 ciuperci mijlocii (champignon), 4 cepe mici de arpagic, cate 1/2 legatura de patrunjel, busuioc si ceapa verde (de arpagic, cu codite cat mai subtiri si fragede), 100 g unt, 2 linguri de pesmet, 1 galbenus de ou fiert tare, sare, piper, grasime pentru forma, 100 ml vin sec, 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare: Se spala ciupercile, se curata si se taie marunt. Se curata ceapa si se toaca. Se spala patrunjelul si busuiocul, si li se rup frunzulitele. Cateva frunze de patrunjel se pun deoparte, pentru decor. Se taie foarte fin patrunjelul si busuiocul. Se taie ceapa verde in ineluse subtiri, cu codite cu tot. Toate ingredientele prezentate se amesteca cu untul inmuiat, pesmetul si galbenusul de ou, zdrobit cu furculita.
Se clateste pestele, se usuca in hartie de servetel, se sareaza, se pipereaza. Se asaza cu partea acoperita de piele intr-o tava unsa cu grasime. Deasupra fileurilor de peste se intinde amestecul de ciuperci cu ierburi. Se toarna vinul si se baga tava in cuptorul incins, vreme de cca 15 minute.
Cand e gata, se presara cu frunze de patrunjel.
Este o reţetă provensală.
5.729 vizualizări
1.003 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort elveţian (Dulciuri > Torturi)
2. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
3. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
4. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
5. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)
7. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Varză de Bruxelles cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Macaroane cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
12. Îngheţată de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
13. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
14. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
16. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Scrumbii în folie de aluminiu la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Cârnăciori mexicani (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.