http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi
Reţetă tradiţională din Franţa

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 fileuri de salau sau de cod (sa aiba piele pe o parte), 4 ciuperci mijlocii (champignon), 4 cepe mici de arpagic, cate 1/2 legatura de patrunjel, busuioc si ceapa verde (de arpagic, cu codite cat mai subtiri si fragede), 100 g unt, 2 linguri de pesmet, 1 galbenus de ou fiert tare, sare, piper, grasime pentru forma, 100 ml vin sec, 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare: Se spala ciupercile, se curata si se taie marunt. Se curata ceapa si se toaca. Se spala patrunjelul si busuiocul, si li se rup frunzulitele. Cateva frunze de patrunjel se pun deoparte, pentru decor. Se taie foarte fin patrunjelul si busuiocul. Se taie ceapa verde in ineluse subtiri, cu codite cu tot. Toate ingredientele prezentate se amesteca cu untul inmuiat, pesmetul si galbenusul de ou, zdrobit cu furculita.
Se clateste pestele, se usuca in hartie de servetel, se sareaza, se pipereaza. Se asaza cu partea acoperita de piele intr-o tava unsa cu grasime. Deasupra fileurilor de peste se intinde amestecul de ciuperci cu ierburi. Se toarna vinul si se baga tava in cuptorul incins, vreme de cca 15 minute.
Cand e gata, se presara cu frunze de patrunjel.
Este o reţetă provensală.