Şerbet de lămâie sau portocală - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve de fructe » Dulceaţă » Şerbet de lămâie sau portocală

Şerbet de lămâie sau portocală

Ingrediente: 1 kg zahar, o lamiie sau portocala, 1/2 l apa, 15 ml zeama de lamiie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Zaharul cu apa se pun la fiert intr-o cratita sau oala acoperita.Se rade coaja de pe toata suprafata lamii sau portocalei si se pune intr-un saculet mic din tifon (cit un degetar), legat cu un fir de ata alba.Cind siropul este aproape legat, dupa cca 15minute, saculetul se introduce in sirop si se leaga cu firul de ata de toarta cratitei.Siropul se fierbe tot timpul acoperit, altfel se vor forma cristale pe margine, iar cind se va raci, se vor forma si la suprafata.Siropul se incearca in apa rece si, cind picaturile se leaga ca o bomboana mai moale, se pune zeama de lamiie sau glucoza, se amesteca bine, lasind sa mai fiarba citeva clocote,apoi se baga la rece tot acoperit.Dupa ce s-a racit, se freaca; la inceput coarda este lucioasa si transparenta, iar pe masura ce se freaca, se albeste ca laptele si devine mata, semn ca s-a taiat.Se stropeste, numai daca este prea virtos si atunci, cu zeama de lamiie sau de portocala.Serbetul se pune in borcane, daca este moale, sau in punga de nylon, daca este virtos.
2.239 vizualizări
505 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Somon cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
17. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
18. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
19. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
26. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
28. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
29. Gogoşi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
30. Sparanghel cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.