Tocăniţă de văcuţă cu bere - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Tocăniţă de văcuţă cu bere

Tocăniţă de văcuţă cu bere

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg carne de vita, 2-3 linguri ulei, 2 cepe mari tocate, 2 catei de usturoi presati, 1/4 ceasca faina, 1 ceasca zeama concentrata din carne de vita (Knorr+apa), 1 ceasca bere, 2 morcovi mari taiati felii, 2 foi de dafin, 1 crenguta cimbru, piper macinat, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curata carnea si se taie bucati de 1 cm. Intr-o tigaie se pune la incins jumatate din cantitatea de ulei si se caleste ceapa, pana ce se rumeneste. Se adauga usturoiul, se prajeste si el circa un minut, dupa care se scot si ceapa si usturoiul din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Uleiul ramas se pune la incins intr-o cratita mai mare si se prajeste carnea, la foc iute, pe toate partile. Se face focul mai mic si se adauga faina, amestecand bine.
Se stinge cu zeama de carne si se amesteca in continuare pana ce se obtine un sos neted. Se incorporeaza berea si se lasa sosul sa dea in clocot, amestecand intruna. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovii taiati felii, foile de dafin, sarea si piperul si se amesteca mai departe, pana ce se leaga bine.
Se acopera cratita cu un capac si se lasa tocanita sa fiarba incet, o ora si jumatate, dupa care se ia capacul si se mai clocoteste cateva minute.
Inainte de a o servi, tocanita se garniseste cu patrunjel verde tocat.
5.211 vizualizări
523 tipăriri
13 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Varză de Bruxelles în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Raţă prăjită cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Şuncă în bere (Bierschinken) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Tocăniţă ungurească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Lichior de bere (Băuturi > Lichioruri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.