Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb

Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pui de 1 kg, 1 ceapă mare, 1 ardei gras mediu, 2 linguri de ulei, 1 linguriţă boia dulce, 1 conservă de roşii întregi în suc propriu (500 g), 225 ml vin, 500 ml supă, 250 g porumb congelat, 1 conservă de fasole lima (250 g), 2 linguri de făină, 1 lingură de sos Worcestershire, 1/4 legătură de pătrunjel, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie puiul în 6-8 bucăţi şi se tăvăleşte prin boia. Se pune într-o tavă cu puţină apă. Se dă la cuptor 30 de minute, la foc mare sau chiar la broiler pînă se rumeneşte. Dacă preferaţi, îl puteţi prăji în ulei sau unt.
Se taie ceapa şi ardeiul cubuleţe. Se pun la călit în cele 2 linguri de ulei şi puţină apă. Se taie roşiile în bucăţele mici. Cînd ceapa devine translucidă, după aproximativ 10 minute, se adaugă: vinul, supa, pătrunjelul, sosul Worcestershire şi roşiile cu sos cu tot. Se lasă să fiarbă în clocote încă 5 minute.
Se adaugă fasolea, porumbul congelat şi puiul. Se mai fierb încă 30-40 de minute pînă mai scade din zeamă.
Într-un castronel, se amestecă făina cu cîteva linguri de sos fierbinte din mîncare. Se pune aceste sos în oală, se amestecă şi se mai lasă sa fiarbă încă 5 minute. Se poate orna cu pătrunjel şi servi alături de orez sau cartofi.
5.256 vizualizări
592 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.