http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui de 1 kg, 1 ceapă mare, 1 ardei gras mediu, 2 linguri de ulei, 1 linguriţă boia dulce, 1 conservă de roşii întregi în suc propriu (500 g), 225 ml vin, 500 ml supă, 250 g porumb congelat, 1 conservă de fasole lima (250 g), 2 linguri de făină, 1 lingură de sos Worcestershire, 1/4 legătură de pătrunjel, piper.

Mod de preparare: Se taie puiul în 6-8 bucăţi şi se tăvăleşte prin boia. Se pune într-o tavă cu puţină apă. Se dă la cuptor 30 de minute, la foc mare sau chiar la broiler pînă se rumeneşte. Dacă preferaţi, îl puteţi prăji în ulei sau unt.
Se taie ceapa şi ardeiul cubuleţe. Se pun la călit în cele 2 linguri de ulei şi puţină apă. Se taie roşiile în bucăţele mici. Cînd ceapa devine translucidă, după aproximativ 10 minute, se adaugă: vinul, supa, pătrunjelul, sosul Worcestershire şi roşiile cu sos cu tot. Se lasă să fiarbă în clocote încă 5 minute.
Se adaugă fasolea, porumbul congelat şi puiul. Se mai fierb încă 30-40 de minute pînă mai scade din zeamă.
Într-un castronel, se amestecă făina cu cîteva linguri de sos fierbinte din mîncare. Se pune aceste sos în oală, se amestecă şi se mai lasă sa fiarbă încă 5 minute. Se poate orna cu pătrunjel şi servi alături de orez sau cartofi.