Tocăniţă mexicană cu chili - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Tocăniţă mexicană cu chili

Tocăniţă mexicană cu chili

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă tocată fin, 2 morcovi mici tocaţi mărunt, 250 g ţelină tăiată mărunt, 3 căţei de usturoi pisaţi, 2 linguri praf de chili, 2 linguriţe chimion, 2-3 roşii, 1 dovlecel mic, 1 cană zeamă de legume, 500 g fasole boabe roşie din conservă, 1/2 ceaşcă boabe de porumb din conservă, sare, piper, 1 căniţă orez (opţional).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se încing 2 linguri ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, morcovii, ţelina, usturoiul, praful de chili şi chimionul şi se călesc la foc potrivit circa 4 min., amestecând din când în când, până când ceapa devine translucidă (atenţie, să nu se ardă).

Se adaugă apoi roşiile, curăţate de pieliţe şi de seminţe şi tăiate cubuleţe, şi se zdrobesc cu lingura de pereţii cratiţei. Se pune şi dovlecelul tăiat rondele, se toarnă zeama de legume, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic 20 min., amestecând din când în când.

Se adaugă fasolea, porumbul, sare şi piper după gust şi se mai fierb toate sub capac încă 20 min.

Tocăniţa se serveşte, după preferinţă, cu garnitură de orez fiert.
5.079 vizualizări
477 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
3. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
5. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Melci în cochilie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cafea mexicană (Băuturi > Cafele)
16. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cârnăciori mexicani (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Omletă mexicană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.