Mămăligă ţărănească - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Preparate din mălai » Mămăligă ţărănească

Mămăligă ţărănească

Ingrediente: 1 l apa, 200 g malai, o lingurita cu virf sare (10 g).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Apa se pune sa fiarba impreuna cu sarea intr-o olita sau intr-un ceaun din tuci de 2 l. Cind apa clocoteste, se presara in forma de ploaie, o mana de malai, apoi se desarta tot restul de malai, fara sa se amestece. Se lasa sa fiarba 2-3 clocote, la foc mic, apoi se infige facaletul in mijlocul fainii, pana la fundul ceaunului, ca sa se faca loc aburului s-o patrunda mai bine; apoi facaletul se da la o parte si se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic, circa 30 minute. Dupa aceea se desearta aproximativ jumatate din cantitatea de apa intr-un alt vas si mamaliga se amesteca repede cu facaletul, pana cand nu mai are cocoloase, adaugand si restul de apa in doua randuri, amestecand bine de fiecare data, ca sa nu ramana cocoloase. Cand este gata, mamaliga va fi mai vartoasa; se aduna cu o lingura de pe margini si se niveleaza in oala, apoi se lasa pe foc neamestecata, pana cand pufaie odata semn ca s-a desprins de pe fundul vasului. Se rastoarna pe un platou si se serveste calda cu diferite preparate: sarmale, ciulama de ciuperci, fasole batuta, cirnati fripti, etc.
11.245 vizualizări
636 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă ţărănească cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
9. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
12. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
13. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Gustărică ţărănească (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Frigănele de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Omletă ţărănească (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Friptură ţărănească (Mâncăruri > Fripturi)
25. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Rondele de mămăligă caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
30. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.