Budincă de mămăligă cu sos de roşii - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Preparate din mălai » Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Budincă de mămăligă cu sos de roşii

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 4 linguri ulei de masline + inca putin pentru uns tava, 4 fire de praz, 2 catei de usturoi, 1 kg rosii (sau o cutie mare cu rosii decojite - de 840 g), 100 ml vin rosu sec, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 2 fire de busuioc, 50 g cascaval, 50 g telemea proaspata.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pune zeama de carne pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba incet circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge cu ulei o tava mai mare, se toarna mamaliga in tava (stratul: 1 deget grosime), se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se curata prazul, se spala, se taie mai intai in 4 (pe lung) si pe urma bucati de 3 cm lungime. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete (zeama care se scurge se pune deoparte).
Se-ncinge bine uleiul intr-o cratita si se calesc prazul si usturoiul, pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile cu zeama lor si vinul, se gusta de sare, zahar si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit si fara capac circa 5 minute. La sfarsit se incorporeaza si busuiocul taiat marunt.
Se incinge cuptorul la 225 grade C si se unge cu ulei o forma termorezistenta. Se taie mamaliga dreptunghiuri de 10 cmx5 cm si se amesteca cele doua feluri de branza. Se intinde pe fundul tavii un strat de sos de rosii, se aseaza deasupra un strat de bucati de mamaliga, peste care se toarna din nou sos de rosii si se presara cascaval ras. Se continua in acelasi fel, ultimul strat fiind unul de rosii presarate cu cascaval. Se da mamaliga 30 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste frumos cascavalul si se serveste imediat, eventual cu salata verde.
4.456 vizualizări
513 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.