Confit de pui cu mămăligă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Confit de pui cu mămăligă

Confit de pui cu mămăligă

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 catei de usturoi, 2 morcovi, 4 linguri de ulei fin, 600 g pulpe de pui, sare, piper, 100 ml vin alb sec, 100 g masline negre (fara samburi), 2 crengute maghiran, 50 g unt, 300 g malai.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Confit-ul de pui: se curata morcovii si se taie bucati lungi de 5 cm. Se incinge uleiul (2 linguri), pulpele de pui se sareaza, se pipereaza si se prajesc pe toate partile. Se adauga usturoiul si se prajeste si el putin. Se stinge cu vin, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba 15 minute. Se adauga morcovii si se mai fierb incet 30 minute (la foc mic), apoi maslinele si maghiranul si se mai lasa alte 10 minute sa fiarba.
Se scoate carnea de pe oase si se rupe cu mana, se taie marunt maslinele si morcovii si se amesteca toate.
Mamaliga: se pune apa cu untul la fiert, se sareaza, se pipereaza si se toarna malaiul in ploaie. Se fierbe - amestecand intr-una - pana ce se ingroasa.
Se intinde mamaliga pe o planseta (stratul sa aiba cam 1 cm grosime) si se netezeste suprafata cu un cutit lat. Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie din ea dreptunghiuri de cca 8 x 5 cm.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc bucatile de mamaliga cate 2 minute pe fiecare parte.
Se iau cate 3 bucati, prima se asaza intr-o forma rezistenta la foc, se asterne cu un strat de confit de pui, deasupra urmeaza cea de-a doua, se pune iarasi pui si, in fine, ultima bucata de mamaliga. (Se procedeaza la fel cu toate bucatile).
Se da la cuptorul incins si se coace aproximativ 10 minute.
Se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.
4.179 vizualizări
796 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.