Crostata di mele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostata di mele

Crostata di mele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Pentru aluatul fraged: 175 g faina, 1 varf de cutit sare, 100 g unt moale, 50 g zahar, 1 galbenus.
Pentru umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare: Se framanta ingredientele pentru aluat, se face o bila, care se apasa usor la suprafata si se tine invelita la rece 1/2 de ora.
Se curata merele, se taie in patru si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele. Fiecare sfert se mai taie o data in trei si se stropesc toate cu zeama de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Se unge o forma de tarta (diametrul: 32 cm) si se tine la rece. Se-ntinde aluatul pe planseta infainata si se imbraca forma, ridicand aluatul in sus pe margini.
Se unge aluatul cu gemul de caise, se aseaza deasupra feliile de mar unele langa altele, se ung cu unt topit si se presara cu zahar pudra.
Se coace prajitura 35-45 de minute in cuptorul incins, se scoate, se lasa sa se raceasca un sfert de ora si se pudreaza cu zahar.
7.057 vizualizări
904 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Omletă indiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
11. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
13. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Andive cu ulei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
16. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
17. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Supă cu conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
23. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
24. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
28. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.