Crostata di mele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostata di mele

Crostata di mele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Pentru aluatul fraged: 175 g faina, 1 varf de cutit sare, 100 g unt moale, 50 g zahar, 1 galbenus.
Pentru umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare: Se framanta ingredientele pentru aluat, se face o bila, care se apasa usor la suprafata si se tine invelita la rece 1/2 de ora.
Se curata merele, se taie in patru si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele. Fiecare sfert se mai taie o data in trei si se stropesc toate cu zeama de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Se unge o forma de tarta (diametrul: 32 cm) si se tine la rece. Se-ntinde aluatul pe planseta infainata si se imbraca forma, ridicand aluatul in sus pe margini.
Se unge aluatul cu gemul de caise, se aseaza deasupra feliile de mar unele langa altele, se ung cu unt topit si se presara cu zahar pudra.
Se coace prajitura 35-45 de minute in cuptorul incins, se scoate, se lasa sa se raceasca un sfert de ora si se pudreaza cu zahar.
7.112 vizualizări
927 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
2. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
7. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
9. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
10. Sufleu de broccoli şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ruladă cu caşcaval şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ruladă de porc cu grepfruit (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
20. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Clătite umplute cu diverse soteuri de zarzavat (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
28. Conopidă prăjită cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.