Crostata di mele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostata di mele

Crostata di mele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Pentru aluatul fraged: 175 g faina, 1 varf de cutit sare, 100 g unt moale, 50 g zahar, 1 galbenus.
Pentru umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare: Se framanta ingredientele pentru aluat, se face o bila, care se apasa usor la suprafata si se tine invelita la rece 1/2 de ora.
Se curata merele, se taie in patru si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele. Fiecare sfert se mai taie o data in trei si se stropesc toate cu zeama de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Se unge o forma de tarta (diametrul: 32 cm) si se tine la rece. Se-ntinde aluatul pe planseta infainata si se imbraca forma, ridicand aluatul in sus pe margini.
Se unge aluatul cu gemul de caise, se aseaza deasupra feliile de mar unele langa altele, se ung cu unt topit si se presara cu zahar pudra.
Se coace prajitura 35-45 de minute in cuptorul incins, se scoate, se lasa sa se raceasca un sfert de ora si se pudreaza cu zahar.
6.950 vizualizări
878 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Conopidă cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Ruladă cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
8. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Banane Mamdazi (Dulciuri > Prăjituri)
13. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
16. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Bezele cu migdale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
18. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Conopidă prăjită cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
23. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
24. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ruladă de cotlet cu pastă de mici (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ruladă cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
27. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
30. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.