Crostata di mele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostata di mele

Crostata di mele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Pentru aluatul fraged: 175 g faina, 1 varf de cutit sare, 100 g unt moale, 50 g zahar, 1 galbenus.
Pentru umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare: Se framanta ingredientele pentru aluat, se face o bila, care se apasa usor la suprafata si se tine invelita la rece 1/2 de ora.
Se curata merele, se taie in patru si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele. Fiecare sfert se mai taie o data in trei si se stropesc toate cu zeama de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Se unge o forma de tarta (diametrul: 32 cm) si se tine la rece. Se-ntinde aluatul pe planseta infainata si se imbraca forma, ridicand aluatul in sus pe margini.
Se unge aluatul cu gemul de caise, se aseaza deasupra feliile de mar unele langa altele, se ung cu unt topit si se presara cu zahar pudra.
Se coace prajitura 35-45 de minute in cuptorul incins, se scoate, se lasa sa se raceasca un sfert de ora si se pudreaza cu zahar.
7.008 vizualizări
895 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
2. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Supă de conopidă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ornamente din zahăr (Dulciuri > Ornamente torturi)
5. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
10. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Peşte mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
14. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
18. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. File de peşte cu condimente (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Doradă cu broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
28. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Pricomigdale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
30. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.