Crostata di mele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostata di mele

Crostata di mele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Pentru aluatul fraged: 175 g faina, 1 varf de cutit sare, 100 g unt moale, 50 g zahar, 1 galbenus.
Pentru umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare: Se framanta ingredientele pentru aluat, se face o bila, care se apasa usor la suprafata si se tine invelita la rece 1/2 de ora.
Se curata merele, se taie in patru si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele. Fiecare sfert se mai taie o data in trei si se stropesc toate cu zeama de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Se unge o forma de tarta (diametrul: 32 cm) si se tine la rece. Se-ntinde aluatul pe planseta infainata si se imbraca forma, ridicand aluatul in sus pe margini.
Se unge aluatul cu gemul de caise, se aseaza deasupra feliile de mar unele langa altele, se ung cu unt topit si se presara cu zahar pudra.
Se coace prajitura 35-45 de minute in cuptorul incins, se scoate, se lasa sa se raceasca un sfert de ora si se pudreaza cu zahar.
6.703 vizualizări
804 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
2. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
4. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
5. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
7. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)
8. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
12. Drob dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
14. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Bărcuţe din andive (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
17. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Chifteluţe de conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
20. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Clătite umplute cu diverse soteuri de zarzavat (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
24. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
25. Ficat condimentat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
27. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
28. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Quesadillas rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.