Crostata di mele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostata di mele

Crostata di mele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Pentru aluatul fraged: 175 g faina, 1 varf de cutit sare, 100 g unt moale, 50 g zahar, 1 galbenus.
Pentru umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare: Se framanta ingredientele pentru aluat, se face o bila, care se apasa usor la suprafata si se tine invelita la rece 1/2 de ora.
Se curata merele, se taie in patru si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele. Fiecare sfert se mai taie o data in trei si se stropesc toate cu zeama de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Se unge o forma de tarta (diametrul: 32 cm) si se tine la rece. Se-ntinde aluatul pe planseta infainata si se imbraca forma, ridicand aluatul in sus pe margini.
Se unge aluatul cu gemul de caise, se aseaza deasupra feliile de mar unele langa altele, se ung cu unt topit si se presara cu zahar pudra.
Se coace prajitura 35-45 de minute in cuptorul incins, se scoate, se lasa sa se raceasca un sfert de ora si se pudreaza cu zahar.
6.919 vizualizări
867 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
3. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
7. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Limonadă, oranjadă (Băuturi > Sucuri)
9. Stridii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Crap în foi de dafin stropit cu vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
13. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
16. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Budincă de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
20. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
21. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
24. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
25. Limonadă fierbinte (Băuturi > Ceaiuri)
26. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
28. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.