Budincă de cartofi şi ţelină - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Paste, pizza şi găluşte » Budincă de cartofi şi ţelină

Budincă de cartofi şi ţelină

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg cartofi mari, 1 radacina telina (650 g), 1 lamaie, 2 legaturi marar verde, 400 g smantana, 3 oua, 1 lingura mustar iute, 1 lingura mustar dulce, sare, grasime pentru forma.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se fierb cartofii cu o zi inainte (20 de minute), se lasa sa se raceasca bine, se scurg de apa si se pastreaza la frigider.
A doua zi se curata telina si se fierbe 10 minute in apa cu sare. Se scurge de apa, se lasa sa se raceasca si se taie fasii subtiri. Se stropeste cu zeama de lamaie. Se toaca mararul marunt.
Se unge cu unt o forma rezistenta la foc (cu margini inalte). Se curata cartofii de coaja si se taie in feliute subtiri. Se amesteca ouale, frisca, smantana, mustarul, sarea si coaja rasa de lamaie. Se asaza cartofii in forma (ca tiglele), se presara cu marar tocat si se toarna deasupra trei linguri de sos (oua + smantana). Apoi se asaza un strat de telina, se presara cu marar, se toarna sos si se continua astfel pana ce s-au epuizat ingredientele. Se termina cu un strat de cartofi. Se baga la cuptorul incins si se coace o ora (175 grade C). Se scoate budinca, se lasa putin sa se raceasca si se desprinde cu un cutit de marginile formei. Se rastoarna pe un fund de lemn, apoi inca o data pe un platou, astfel ca stratul de cartofi rumeniti sa fie sus.
Budinca poate fi servita si rece.
2.513 vizualizări
567 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
23. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
28. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.