Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Budincă de cartofi și țelină

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg cartofi mari, 1 radacina telina (650 g), 1 lamaie, 2 legaturi marar verde, 400 g smantana, 3 oua, 1 lingura mustar iute, 1 lingura mustar dulce, sare, grasime pentru forma.

Mod de preparare: Se fierb cartofii cu o zi inainte (20 de minute), se lasa sa se raceasca bine, se scurg de apa si se pastreaza la frigider.
A doua zi se curata telina si se fierbe 10 minute in apa cu sare. Se scurge de apa, se lasa sa se raceasca si se taie fasii subtiri. Se stropeste cu zeama de lamaie. Se toaca mararul marunt.
Se unge cu unt o forma rezistenta la foc (cu margini inalte). Se curata cartofii de coaja si se taie in feliute subtiri. Se amesteca ouale, frisca, smantana, mustarul, sarea si coaja rasa de lamaie. Se asaza cartofii in forma (ca tiglele), se presara cu marar tocat si se toarna deasupra trei linguri de sos (oua + smantana). Apoi se asaza un strat de telina, se presara cu marar, se toarna sos si se continua astfel pana ce s-au epuizat ingredientele. Se termina cu un strat de cartofi. Se baga la cuptorul incins si se coace o ora (175 grade C). Se scoate budinca, se lasa putin sa se raceasca si se desprinde cu un cutit de marginile formei. Se rastoarna pe un fund de lemn, apoi inca o data pe un platou, astfel ca stratul de cartofi rumeniti sa fie sus.
Budinca poate fi servita si rece.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.