Budincă cu zmeură şi nucă de cocos - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Budinci » Budincă cu zmeură şi nucă de cocos

Budincă cu zmeură şi nucă de cocos

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 30 pişcoturi, 60 g unt topit, zmeură pentru ornat.
Crema de zmeură: 350 g zmeură, 1/2 cană zahăr, 1 lingură gelatină, 1 cană frişcă.
Crema de cocos: 1 lingură gelatină, 1/2 cană lapte, 1/4 cană zahăr, 1 cană fulgi de cocos, 1/2 linguriţă esenţă de vanilie, 1/4 linguriţă esenţă de migdale, 1 cană frişcă.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pun pişcoturile într-o pungă de plastic şi se zdrobesc cu sucitorul, pentru a obţine un pesmet mai gros. Se amestecă apoi bine cu untul şi se îmbracă fundul şi marginile unui castron rotund şi adînc cu această compoziţie; se dă la rece pînă se întăreşte.
Se trece zmeura prin sită şi piureul obţinut (circa 1 cană) se amestecă cu zahărul. Se înmoaie gelatina în apă rece, apoi se dizolvă pe foc, amestecînd continuu. Se adaugă la piureul de zmeură şi se amestecă uşor, pînă se răceşte. Se încorporează treptat frişca şi se întinde crema obţinută peste blatul din castron; se dă din nou la frigider.
Se prepară crema de cocos: se dizolvă gelatina la fel ca mai sus şi se amestecă cu laptele şi zahărul. Se adaugă nuca de cocos şi esenţele.
Cînd compoziţia s-a răcit complet, se încorporează frişca. Se întinde crema de cocos peste cea de zmeură şi se dă vasul din nou la rece pentru cel puţin 4 ore.
Se ornează cu zmeură.
2.879 vizualizări
584 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.