http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Budinci"

Budincă cu zmeură şi nucă de cocos
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 30 pişcoturi, 60 g unt topit, zmeură pentru ornat.
Crema de zmeură: 350 g zmeură, 1/2 cană zahăr, 1 lingură gelatină, 1 cană frişcă.
Crema de cocos: 1 lingură gelatină, 1/2 cană lapte, 1/4 cană zahăr, 1 cană fulgi de cocos, 1/2 linguriţă esenţă de vanilie, 1/4 linguriţă esenţă de migdale, 1 cană frişcă.

Mod de preparare: Se pun pişcoturile într-o pungă de plastic şi se zdrobesc cu sucitorul, pentru a obţine un pesmet mai gros. Se amestecă apoi bine cu untul şi se îmbracă fundul şi marginile unui castron rotund şi adînc cu această compoziţie; se dă la rece pînă se întăreşte.
Se trece zmeura prin sită şi piureul obţinut (circa 1 cană) se amestecă cu zahărul. Se înmoaie gelatina în apă rece, apoi se dizolvă pe foc, amestecînd continuu. Se adaugă la piureul de zmeură şi se amestecă uşor, pînă se răceşte. Se încorporează treptat frişca şi se întinde crema obţinută peste blatul din castron; se dă din nou la frigider.
Se prepară crema de cocos: se dizolvă gelatina la fel ca mai sus şi se amestecă cu laptele şi zahărul. Se adaugă nuca de cocos şi esenţele.
Cînd compoziţia s-a răcit complet, se încorporează frişca. Se întinde crema de cocos peste cea de zmeură şi se dă vasul din nou la rece pentru cel puţin 4 ore.
Se ornează cu zmeură.