Glazură rapidă de cacao (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Glazuri, sosuri » Glazură rapidă de cacao (II)

Glazură rapidă de cacao (II)

Ingrediente: 500 g zahar, 250 ml apa, o lingurita zeama de lamiie sau otet, sau o lingurita cu virf glucoza (sirop viscos), 50 g cacao sau 100-150 g ciocolata, 50-80 g unt.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cind este necesara o cantitate mai mare de glazura, pentru tort, islere sau alte prajituri se va proceda astfel: intr-o olita sau craticioara de 1 l (folosita numai in acest scop), asezata pe foc, se amesteca zaharul, apa, zeama de lamiie, otetul sau glucoza, cu o lingura metalica, pina cind zaharul se dizolva complet; apoi, siropul se fierbe in continuare, acoperit cu o farfurie de portelan pina cind se leaga bine, facind si proba in apa rece.Siropul, legat suficient pina cind se formeaza bomboana moale in apa rece, se ia de pe foc si in el se adauga cacaua cernuta sau ciocolata rasa, amestecind fara intrerupere, cu lingura, pina cind se incorporeaza bine.Glazura se poate lasa si alba daca nu se foloseste imediat, urmind a se colora la nevoie cu cacao, ciocolata sau diferite culori vegetale dupa gust.In acest caz, dupa ce proba a fost buna, se lasa sa se raceasca putin siropul (acoperit cu farfuria, ca sa nu se formeze cristale) si cind este pe jumatate racit, se freaca cu lingura pina cind se raceste, se albeste si se taie ca si serbetul.Daca pe lingura cu care s-a amestecat in sirop s-au format cristale, se va folosi alta lingura curata.Dupa ce s-a ingrosat fara cristale de zahar, dupa frecare, se adauga cacaua sau culoarea si aroma dorita.Glazura se poate pastra in punga de naylon ca sa ramina moale; la nevoie se incalzeste pe apa calda.Se poate folosi fara unt.Glazura trebuie sa aiba consistenta unei smintini care curge.Cind glasarea prajiturilor marunte dureaza mult si glazura se mai ingroasa, se poate dilua cu o lingurita de apa fierbinte sau cu putin unt, amestecind-o pe apa mai calda pina cind se incorporeaza mai bine.Glazura se tine tot timpul pe un vas cu apa mai calda, daca glasarea dureaza mai mult. Glazura va fi fina ca si cu serbet.
12.046 vizualizări
646 tipăriri
6 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.