Ciorbă de burtă cu cheie - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie

Ciorbă de burtă cu cheie

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi.

Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
19.942 vizualizări
1.317 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de potroace cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de perişoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole boabe cu cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.