Ciorbă de burtă cu cheie - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie

Ciorbă de burtă cu cheie

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi.

Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
19.892 vizualizări
1.307 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.