Ciorbă de burtă cu cheie - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie

Ciorbă de burtă cu cheie

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi.

Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
19.910 vizualizări
1.312 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.