Ciorbă de burtă cu cheie - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie

Ciorbă de burtă cu cheie

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi.

Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
19.406 vizualizări
1.130 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă rusească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.