Ciorbă de burtă cu cheie - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie

Ciorbă de burtă cu cheie

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi.

Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
19.462 vizualizări
1.152 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de peşte cu şofran (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.