Ciorbă de burtă cu cheie - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie

Ciorbă de burtă cu cheie

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi.

Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
19.862 vizualizări
1.297 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tuslama de burtă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de potroace cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.