Ciorbă de burtă cu cheie - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie

Ciorbă de burtă cu cheie

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi.

Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
19.618 vizualizări
1.220 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de perişoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de potroace cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.