Ciorbă de burtă cu cheie - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie

Ciorbă de burtă cu cheie

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi.

Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
20.039 vizualizări
1.353 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Tuslama de burtă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de bucăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.