Ciorbă de burtă cu cheie - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie

Ciorbă de burtă cu cheie

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi.

Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
19.970 vizualizări
1.324 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.