Ciorbă de burtă cu cheie - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie

Ciorbă de burtă cu cheie

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi.

Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
20.053 vizualizări
1.356 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de potroace cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Tuslama de burtă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.