Ciorbă de burtă cu cheie - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie

Ciorbă de burtă cu cheie

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi.

Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
19.996 vizualizări
1.329 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de post cu zeamă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.