Ciorbă de burtă cu cheie - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu cheie

Ciorbă de burtă cu cheie

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 kg burta din comert (deja spalata si curatata ), o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie), 1 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 4 oua, 300 g. smintina, otet, o capatina usturoi.

Mod de preparare: Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze zdrente). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti.
19.110 vizualizări
1.037 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă rusească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.