Raţă sălbatică friptă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu vânat » Raţă sălbatică friptă

Raţă sălbatică friptă

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: O raţă, 100 g slănină, 1 lingură unt, 1 pahar vin roşu.
Pentru marinată: 1 l vin roşu, 1/2 l oţet de vin, 2-3 foi dafin, 10 boabe piper, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Înainte de a fi friptă, raţa se marinează. Se face o marinată din vin roşu, oţet diluat, cîteva foi de dafin, boabe de piper, sare. Se fierbe şi se toarnă fierbinte peste raţa aşezată într-o cratiţă smălţuită. Se lasă astfel peste noapte.
A doua zi, se scoate raţa marinată, se împănează cu felioare de slănină, se unge cu unt şi se frige la tavă la cuptor, stropindu-se mereu cu sosul din tavă. Cînd este gata, se taie, se aşează pe farfurie cu garnitura de legume, iar sosului din tava i se adaugă un păhărel de vin roşu şi, după ce a fiert încă puţin, se pune în sosieră şi se serveşte odată cu friptura.
7.809 vizualizări
869 tipăriri
13 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
9. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Somon la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Raţă friptă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Boboc de raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
20. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
21. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
23. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
26. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
30. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.