Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Rață sălbatică friptă
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: O rață, 100 g slănină, 1 lingură unt, 1 pahar vin roșu.
Pentru marinată: 1 l vin roșu, 1/2 l oțet de vin, 2-3 foi dafin, 10 boabe piper, sare.

Mod de preparare: Înainte de a fi friptă, rața se marinează. Se face o marinată din vin roșu, oțet diluat, cîteva foi de dafin, boabe de piper, sare. Se fierbe și se toarnă fierbinte peste rața așezată într-o cratiță smălțuită. Se lasă astfel peste noapte.
A doua zi, se scoate rața marinată, se împănează cu felioare de slănină, se unge cu unt și se frige la tavă la cuptor, stropindu-se mereu cu sosul din tavă. Cînd este gata, se taie, se așează pe farfurie cu garnitura de legume, iar sosului din tava i se adaugă un păhărel de vin roșu și, după ce a fiert încă puțin, se pune în sosieră și se servește odată cu friptura.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.