Plăcinţele de spanac cu sos de nuci - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Plăcinţele de spanac cu sos de nuci

Plăcinţele de spanac cu sos de nuci

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 12 frunze de spanac (mari, fara codita), 2 oua batute usor, 2 cesti pesmet, 1 ceasca nuca macinata, 1 lingurita sos iute (tabasco, chilli sau ketchup iute), 5-6 linguri ulei.
Pentru sos: 1/2 ceasca nuca prajita si apoi macinata, 1 ceasca iaurt, putin sofran (nu e obligatoriu).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala spanacul sub jet de apa rece, se taie bucati mai mari si se fierbe intr-o oala cu capac. Apoi se scurge, se lasa sa se raceasca, se stoarce intre palme si se toaca marunt. Intr-un castron, se amesteca spanacul cu ouale batute, pesmetul, nuca macinata si sosul iute. Se fac cu mana 12 placintele rotunde si se prajesc - in uleiul incins - pe ambele parti. Se prepara sosul, amestecand bine iaurtul cu nuca prajita si macinata si, eventual, cu sofranul.
Placintelele se servesc fierbinti cu sosul alaturi.
1.592 vizualizări
399 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
25. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.