Pîinişoare italieneşti din cartofi - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Pîinişoare italieneşti din cartofi

Pîinişoare italieneşti din cartofi

Timp de preparare: 2 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 125 g cartofi fainosi, sare, 300 g faina, 1/2 pachetel de drojdie uscata, 1/2 lingurita de zahar, 50 g rosii uscate in untdelemn (se gasesc in comert), 1 legatura de busuioc (facultativ), 2 lingurite de chimen pisat, 50 g sunca presata, 150 g mozzarella sau cascaval moale, putina faina pentru tava de aluat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pun cartofii cu coaja la fiert in apa sarata. Cand sunt fierti se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Se amesteca bine cu 250 g faina, drojdia, 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita de zahar si 125 ml apa. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca vreme de doua ore, la loc cald.
Se scot rosiile din untdelemn, se storc intr-o sita si se taie marunt. Busuiocul verde se toaca marunt, se amesteca si cu jumatate din chimenul pisat, cu restul de faina si se incorporeaza in aluat.
Sunca si mozzarella (sau cascavalul) se taie cubulete. Cu mainile infainate, se imparte aluatul in 12 portii si se preseaza pe tabla de prajituri. Se umple fiecare bucata cu restul de chimen pisat, cu sunca si cascavalul, se aduna la gura ca o punguta si li se da forma de painisoare. Se pun intr-o tava pe o hartie de pergament si se mai lasa sa creasca 20 de minute. Se coc 25-30 de minute in cuptorul incins dinainte, pana devin aurii.
4.088 vizualizări
733 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
5. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
7. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
11. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
19. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
30. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.