Peşte cu sos de usturoi (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Peşte cu sos de usturoi (I)

Peşte cu sos de usturoi (I)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (fara pielita), 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt, 1 ou, 125 ml bere, 80 ml ulei de masline, 50 g pesmet.
Pentru sos: 2 cartofi mari cruzi, curatati de coaja, 4 catei de usturoi (rasi), 1 lingura otet alb, sare, piper, 80 ml ulei de masline.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie fileurile in doua (pe lung) si se zvanta cu un servetel absorbant. Se cern intr-un castron faina si praful de copt si se incorporeaza - putin cate putin - oul batut cu bere. Se amesteca usor, pana ce s-a absorbit tot lichidul si se obtine un aluat neted. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se dau fileurile de peste intai prin aluat si pe urma prin pesmet si se prajesc, cate doua minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga (pe hartie absorbanta) si se tin la cald. Se prepara sosul: cartofii taiati cubulete de circa 1 cm se fierb aproximativ 8 minute, se scurg si se sfarma - intr-o craticioara - cu furculita. Se adauga usturoiul si otetul, se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza. Se incorporeaza si uleiul, amestecand intruna, pana ce amestecul se ingroasa si se inmoaie (circa 5 minute). Sosul astfel preparat se serveste cu pestele cald.
3.566 vizualizări
408 tipăriri
7 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
10. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
13. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
15. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
17. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
19. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.