Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pește cu sos de usturoi (I)
Rețetă tradițională din Grecia
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (fara pielita), 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt, 1 ou, 125 ml bere, 80 ml ulei de masline, 50 g pesmet.
Pentru sos: 2 cartofi mari cruzi, curatati de coaja, 4 catei de usturoi (rasi), 1 lingura otet alb, sare, piper, 80 ml ulei de masline.

Mod de preparare: Se taie fileurile in doua (pe lung) si se zvanta cu un servetel absorbant. Se cern intr-un castron faina si praful de copt si se incorporeaza - putin cate putin - oul batut cu bere. Se amesteca usor, pana ce s-a absorbit tot lichidul si se obtine un aluat neted. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se dau fileurile de peste intai prin aluat si pe urma prin pesmet si se prajesc, cate doua minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga (pe hartie absorbanta) si se tin la cald. Se prepara sosul: cartofii taiati cubulete de circa 1 cm se fierb aproximativ 8 minute, se scurg si se sfarma - intr-o craticioara - cu furculita. Se adauga usturoiul si otetul, se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza. Se incorporeaza si uleiul, amestecand intruna, pana ce amestecul se ingroasa si se inmoaie (circa 5 minute). Sosul astfel preparat se serveste cu pestele cald.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.