Peşte alb cu sos de ceapă verde - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Peşte alb cu sos de ceapă verde

Peşte alb cu sos de ceapă verde

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g fileuri de peste alb (salau, merluciu, cod, etc.), sare, piper, 2 lingurite zeama de lamaie, grasime pentru uns forma, 50 ml vin alb, 1 legatura morcovi subtiri, 1 lingurita unt, 1 lingurita zahar, 50 ml zeama concentrata de legume (Knorr+ apa), 2 linguri smantana, 1 legatura ceapa verde (coditele).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se aseaza intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt sau ulei. Se toarna deasupra vinul alb si se acopera sosul cu o folie de aluminiu.
In untul topit se pune zaharul si se lasa sa se caramelizeze. Morcovii curatati se tavalesc, intregi, prin zaharul caramelizat, dupa care se toarna peste ei zeama concentrata de legume si se lasa sa fiarba - cu capac - circa 10-15 minute, la foc mic.
Intre timp se da pestele la cuptorul incins la 200 garde C si se lasa sa fiarba aproximativ un sfert de ora. Se scurge zeama din forma intr-o craticioara, se pune pe foc si cand incepe sa fiarba, se adauga smantana, sarea, piperul si coditele de ceapa verde taiate rondele.
Pestele se serveste fierbinte cu garnitura de morcovi si sosul de ceapa verde.
2.103 vizualizări
684 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
10. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
13. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
15. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
17. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
19. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.