Ouă cu gulii şi sos Bechamel - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu ouă » Ouă cu gulii şi sos Bechamel

Ouă cu gulii şi sos Bechamel

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 gulii a 200 g (cu frunze cu tot), sare, 100 ml otet, 4 oua, unt pentru forma, 250 ml sos Bechamel, 100 g cascaval ras, 2 linguri pesmet.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curata guliile (frunzele se pun deoparte), se taie felii, se fierb 2-3 minute in apa cu sare, dupa care se scot si se lasa sa se scurga. In apa in care au fiert se toarna otetul si cand da in clocot (sa nu fiarba) se pun pe rand ouale sparte intr-o ceasca si lasate usor sa alunece in oala (ca "ouale romanesti") si se lasa circa 3 minute sa se inchege. Se unge o forma cu unt, se pun in ea guliile si deasupra ouale. Se amesteca sosul Bechamel cu cascavalul ras si cu frunzele de gulie spalate si taiate marunt si se toarna peste gulii si oua. Se presara cu pesmet, se tin 10 minute la cuptor - sub grill - sa se rumeneasca si se servesc imediat.
Sosul Bechamel se prepara in felul urmator: se pun la topit 20 g unt, se adauga 20 g faina, se amesteca si apoi se toarna - putin cate putin - 1/8 l de lapte rece si 1/8 l de zeama concentrata de legume (Knorr+apa), amestecand intr-una. Se lasa sosul sa dea in clocot, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara rasa si se mai fierbe 5 minute la foc mic.
1.741 vizualizări
385 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
13. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
15. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
19. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
30. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.