Orez cu spanac şi brânză telemea - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Orez cu spanac şi brânză telemea

Orez cu spanac şi brânză telemea

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 ceapă roşie, 2 căţei de usturoi, 250 g ciuperci, 2 tulpini de ţelină, 750 g spanac, 120 g brânză telemea, 1 lingură unt, zeama de la 1/2 lămâie, 250 g orez (cu bobul lung sau natural), 1/2 l apă, sare, piper, chimen, oregano.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie mărunt ceapa şi usturoiul, iar ciupercile şi tulpinile de ţelină se taie felii. Spanacul, spălat bine şi scurs, se taie bucăţi mai mari. Brânza telemea se taie cubuleţe.

Se pune untul să se încingă şi se călesc ceapa, usturoiul, ţelina şi ciupercile. Se toarnă deasupra zeama de lămâie şi se mai lasă 2 min. pe foc.

Se adaugă orezul şi apa, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă încet până ce orezul înghite toată apa, apoi se ia de pe foc. Se încorporează spanacul, se pune capacul şi se lasă puţin să se odihnească.

Se adaugă şi brânza telemea şi se condimentează cu sare, piper, chimen şi oregano.

Se amestecă bine şi se serveşte imediat.
1.810 vizualizări
340 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
17. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
25. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
30. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.