Mousse au chocolat (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Mousse au chocolat (I)

Mousse au chocolat (I)

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g ciocolata, 3 galbenusuri, 40 g zahar pudra, 100 ml frisca nebatuta, 1 baton de vanilie, 1 varf de cutit sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu frisca lichida. Se adauga miezul de vanilie (batonul se taie pe lung si se rade miezul cu un cutit), se amesteca si se pune deoparte sa se raceasca. Cand e calduta, se incorporeaza galbenusurile - unul cate unul - batand cu telul si se lasa sa se raceasca complet. Se bat albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand sunt aproape tari, se adauga zaharul. Se incorporeaza albusurile in crema de ciocolata - mai intai o cantitate mai mica si apoi restul si se amesteca foarte usor, cu o lingura de lemn, pana ce spuma devine neteda si omogena. Se toarna in cupe, se acopera cu o folie de plastic si se lasa 2 ore la frigider.
Un sfat util: Albusurile nu se bat prea mult; ele trebuie sa fie tari, dar suple, in asa fel, incat, dupa ce-au fost incorporate in crema, aceasta sa fie spumoasa si usoara.
4.010 vizualizări
721 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
6. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
9. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
20. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
22. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
27. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.