Marinată (bast) pentru fezandare de durată - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Sosuri reci » Marinată (bast) pentru fezandare de durată

Marinată (bast) pentru fezandare de durată

Ingrediente: Pentru 10 kg carne de vinat (iepure) 1 l vin rosu, 50 ml otet de vin, 1 l apa, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 200 g telina, 50 g usturoi, 5-6 foi de dafin, cimbru, enibahar boabe, 2 g piper, sare, dupa gust.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Vinatul trebuie lasat citeva zile la fezandat pentru fragezire. In cazul in care vinatuI este tinar, se pune la fezandat numai 2—3 ore. Carnea se curata, se sterge (nu se spala) şi se transeaza in bucati, dupa cum urmeaza: pentru friptura — pulpele si muschii spatelui, pentru mincare — pulpele din fata (spete). Pasarile salbatice mari: rata, gisca, cocorul, lisita; se taie in sferturi. Se sareaza vinatul, se pune intr-un vas si se adauga toate componentele (ceapa curatata si taiata inele, telina curatata, spalata si taiata felii subtiri). Se amesteca toate componentele cu carnea, se acopera si se iasa la marinat 2—3 ore, la loc racoros sau se tine la frigider 2 — 3 zile, in functie de timpul pregatirii. Prin fezandare carnea de vinat devine mai frageda, capata un gust si un miros mai placut. Cand se scoate din bait, se scurge de zearna care s-a format. Carnea pentru friptura se impaneaza cu slanina si cu catei de usturoi. Baitul se strecoara si se adauga in mincare, cu care se fierbe 5 — 6 minute. Zarzavatul se curata, se spala, se taie in felii subtiri si se pune la fiert impreuna cu toate componentele. Se fierb acoperit 10 -15 minute, pe foc iute. Carnea de vinat se asaza intr-un vas smaltuit sau de inox, in care se toarna marinata calduta. Se pastreaza intr-un loc racoros, vasul fiind acoperit cu capac, 2 -3-4 zile, in functie de virsta si felul vinatului. In timpul fezandarii carnea se va intoarce cel putin o data pe zi.
11.005 vizualizări
713 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Romburi pentru supă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
5. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
6. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
7. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
14. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
15. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
16. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
17. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
20. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
24. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
25. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
26. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.