Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Sosuri reci » Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă

Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă

Ingrediente: Pentru 10 kg carne de vinat: 800 g ceapa, 600 g telina, 3 g piper pisat si piper boabe, enibahar, 10 foi de dafin, 3 fire cimbru, 300 ml vin negru, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Vanatul trebuie lasat citeva zile la fezandat pentru fragezire. In cazul in care vinatuI este tinar, se pune la fezandat numai 2—3 ore. Carnea se curata, se sterge (nu se spala) şi se transeaza in bucati, dupa cum urmeaza: pentru friptura — pulpele si muschii spatelui, pentru mincare — pulpele din fata (spete). Pasarile salbatice mari: rata, gisca, cocorul, lisita; se taie in sferturi. Se sareaza vinatul, se pune intr-un vas si se adauga toate componentele (ceapa curatata si taiata inele, telina curatata, spalata si taiata felii subtiri). Se amesteca toate componentele cu carnea, se acopera. si se lasa la marinat 2—3 ore, la loc racoros sau se tine la frigider 2 — 3 zile, in functie de timpul pregatirii. Prin fezandare carnea de vinat devine mai frageda, capata un gust si un miros mai placut. Cind se scoate din bait, se scurge de zeama care s-a format. Carnea pentru friptura se impaneaza cu slanina si cu catei de usturoi. Baitul se strecoara si se adauga in mincare, cu care se fierbe 5 — 6 minute.
26.295 vizualizări
832 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Romburi pentru supă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
6. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
7. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
8. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)
10. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Tochitură rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Îngheţată de lămâie rapidă (Dulciuri > Îngheţate)
15. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
18. Pizza rapidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
20. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
21. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
22. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
25. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
29. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
30. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.