Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porţii: 4
Ingrediente: 500 g roşii (de preferinţă lunguieţe), 3 tulpini de praz, 2 căţei de usturoi, 2 linguri oţet aromat, 4 linguri ulei de măsline, o linguriţă zahăr, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi seminţe şi se taie cubuleţe. Prazul se taie rondele, iar usturoiul curăţat se toacă mărunt. Se prepară un sos din oţet, ulei, zahăr, sare şi piper, se bate bine cu furculiţa şi se amestecă cu roşiile, prazul şi usturoiul. Se lasă să se pătrundă (cîteva ore sau chiar peste noapte) şi se serveşte rece, cu pastele făinoase fierbinţi.