http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sosuri pentru spaghete"

Sos de roşii (rece) pentru macaroane
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g roşii (de preferinţă lunguieţe), 3 tulpini de praz, 2 căţei de usturoi, 2 linguri oţet aromat, 4 linguri ulei de măsline, o linguriţă zahăr, sare, piper.

Mod de preparare: Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi seminţe şi se taie cubuleţe. Prazul se taie rondele, iar usturoiul curăţat se toacă mărunt. Se prepară un sos din oţet, ulei, zahăr, sare şi piper, se bate bine cu furculiţa şi se amestecă cu roşiile, prazul şi usturoiul. Se lasă să se pătrundă (cîteva ore sau chiar peste noapte) şi se serveşte rece, cu pastele făinoase fierbinţi.