Dulceaţă de trandafiri - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve de fructe » Dulceaţă » Dulceaţă de trandafiri

Dulceaţă de trandafiri

Ingrediente: 500-700 g petale de trandafiri (parfumati), 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lingura miere de albine (100 g), zeama de la o lamiie mare (50 ml) sau 100 glucoza, 2 cuisoare, 1-2 bucati scortisoara nemacinata, vanilie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cind se culeg petalele de la fiecare trandafir, acestea se prind toate odata in mina si li se taie partea alba deodata, inainte de a se risipi.Daca nu s-a facut aceasta la cules , petalele se asaza in manunchi, unele peste altele cu partea alba in aceeasi directie si apoi li se taie mai multora deodata, aceasta parte.Petalele colorate se freaca intr-un castron cu 30 g zahar si cu zeama sau sarea de lamiie au rolul de a intari petalele fragile, ca acestea sa nu se moaie la fiert si de a inviora culoarea.Zaharul se pune la fiert cu 1/2 l apa , se amesteca pe foc, pina cind se topeste si,cind siropul da in clocot, se adauga petalele impreuna cu toata zeama lasata.Petalele frecate s-au intarit, de aceea trebuie sa fiarba mai mult.Dulceata se fierbe, pina cind se leaga.Va avea culoare rosiatica si petalele vor pluti in tot siropul pina in fundul cratitei; atunci cratita se ia de pefoc.Daca se fierbeprea mult, zaharulse caramelizeaza si culoarea devine galbuie.
4.215 vizualizări
978 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
4. Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) (Dulciuri > Gogoşi)
5. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
6. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
7. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Dulceaţă de portocale (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Dulceaţă de dovlecei (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
13. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
15. Dulceaţă de morcovi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
18. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
19. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
20. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
21. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Dulceaţă de căpşuni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Dulceaţă de struguri (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Dulceaţă de nuci verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
29. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
30. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.