Dulceaţă de nuci verzi - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve de fructe » Dulceaţă » Dulceaţă de nuci verzi

Dulceaţă de nuci verzi

Ingrediente: 1 1/2 kg nuci verzi (250-300 buc) cu simburii neformati, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lingura miere de albine (100 g), zeama de la o lamiie mare (50 ml) sau 100g glucoza, 2 cuisoare, 1-2 bucati scortisoara nemacinate, vanilie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Nucile se culeg cu simburii neformati (cu aspect gelatinos) si se curata de coaja verde, pina unde incepe sa se formeze coaja nucii propriu-zise, care este inca alba si moale. Din cantitatea initiala va ramine 1 kg nuci curatate. Pe masura ce se curata, nucile se pun in apa rece, ca sa iasa amarela din ele si sa nu se inegreasca. Se lasa astfel 24 ore, acoperite cu o farfurioara intoarsa (ca sa le mentina scufundate in apa) schimbind apa de 2-3 ori in acest rastimp. Cojile verzi se pun intr-o sticla cu gitul larg, se acopera cu spirt indoit cu apa sau numai cu rachiu alb si se tin 20 zile sa se macereze. Din aceasta esenta se va prepara lichiorul. Nucile curatate se scurg de apa a doua zi si se limpezesc bine. Intr-o cratita, zaharul, mierea si zeama de lamiie sau glucoza se amesteca pe foc, cu apa, pina cind se dizolva zaharul. Cind siropul da in clocot, se pun nucile si condimentele. Se fierb pina cind se leaga siropul, dar nu prea mult ca sa nu se caramelizeze zaharul. Cratita se ia de pe foc si, daca ridicindu-se lingura din sirop, de pe latul ei, cad deodata 3 picaturi, una linga alta, inseamna ca dulceata este gata. Se continua, cum s-a aratat la inceput. Dupa ce s-a racit, se pune in borcane. Este o dulceata cu aroma foarte placuta.
20.090 vizualizări
1.418 tipăriri
27 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă cu găluşte verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)
5. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
6. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
8. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
9. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
12. Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) (Dulciuri > Gogoşi)
13. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
14. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
18. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
19. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Ruladă cu nucă (Dulciuri > Prăjituri)
21. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Melcişori cu nucă (Dulciuri > Prăjituri)
23. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
24. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
26. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
28. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
29. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.