Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea

Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 125 g faina, 125 g zahar, 150 g miez de nuca, 125 g unt moale, 3 oua, 1/2 plic praf de copt.
Pentru crema de cafea: 250 ml frisca nebatuta, 100 ml cafea neagra tare, 100 g zahar, 1 lingurita ness.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180 grade C.
Zdrobiti samburii de nuca. Separati albusurile de galbenusuri si frecati galbenusurile cu zaharul pana ce incep sa se albeasca. Adaugati jumatate din cantitatea de faina si praful de copt, incorporati si untul, amestecand intruna.
Bateti albusurile spuma, incorporati jumatate din ea in compozitia preparata anterior, amestecati bine, adaugati si faina ramasa, continuand sa amestecati, si la sfarsit puneti cealalta jumatate de spuma de albus. Turnati compozitia intr-o tava patrata (20x20 cm) unsa cu unt si dati prajitura 35-40 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste si creste frumos. Lasati-o apoi circa 5 minute sa se raceasca si rasturnati-o pe un fund de lemn.
Preparati crema: puneti pe foc intr-o craticioara zaharul si 200 ml de apa si lasati-l sa fiarba pana ce devine galbui (se caramelizeaza). Adaugati cafeaua neagra si nessul, luati craticioara de pe foc si incorporati si frisca nebatuta, amestecand intruna. Lasati crema (sosul) sa se raceasca si turnati-l peste prajitura atunci cand o serviti. Puteti servi prajitura si cu putina frisca batuta si decorata cu samburi de nuca, inmuiati in zahar caramelizat.
5.394 vizualizări
502 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.