Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve de fructe » Dulceaţă » Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele)

Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele)

Ingrediente: 1 kg patlagele, 3-4 picaturi colorant verde vegetal, 1 kg zahar, 1/2 l apa, zeama de la o lamiie mare (50 ml) sau 100 g glucoza, vanilie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pentru dulceata se aleg patlagele de forma lunguiata si nu prea mari.Se taie in sferturi sau jumatati (cele care sint mici), li se scot semintele si se fierb in apa cu otet.Se coloreaza , inainte de a se lua de pe foc, cu verde vegetal (3-4 picaturi) si pentru aroma, tot atunci, se adauga zahar vanilat, daca nu s-a pus baton de vanilie.Cind apa clocoteste, se adauga patlagelele si se lasa sa fiarba in clocot, cca o ora .Otetul le intareste imediat; de aceea, fierb greu.Dar acesta este si scopul acestui procedeu ca sa se mentina forma.Daca se fierb direct in sirop, fara sa fie fierte, in prealabil, in apa cu otet, se vor muia prea mult si se vor deforma.Dupa aceea, se pun in strecuratoare, se limpezesc bine la un jet de apa, se scurg, chiar se preseaza putin cu mina in strecuratoare, se vor muia prea mult si se vor deforma.Dupa aceea , se pun in strecuratoare, apoi se cintaresc.Greutatea lor va fi egala cu greutatea zaharului adaugat.Zaharul (1 kg) se dizolva in 1/2 l apa si cind siropul da in clocot, se pun patlagelele, zeama de lamiie sau glucoza si vanilia.Se fierb, pina cind se leaga siropul. Pentru aroma, se pune vanilie.
8.779 vizualizări
560 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă cu găluşte verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) (Dulciuri > Gogoşi)
6. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
7. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Dulceaţă de portocale (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Dulceaţă de dovlecei (Conserve de fructe > Dulceaţă)
13. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
15. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Dulceaţă de morcovi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
19. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
21. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
22. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
23. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
25. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Dulceaţă de căpşuni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
29. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
30. Dulceaţă de struguri (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.