Sirop de trandafiri - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Băuturi » Siropuri » Sirop de trandafiri

Sirop de trandafiri

Ingrediente: Petalele de la 50 trandafiri parfumati, un pachet sare de lamiie, 1 1/2 kg zahar la 1 l zeama.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se aleg petalele de la 50 trandafiri parfumati (pentru dulceata), fara sa li se taie partea alba.Se fierb in clocote, 10 minute, in 4 l apa, impreuna cu nu pachetel cu sare de lamiie.Zeama se lasa acoperita pina a doua zi, apoi se filtreaza prin tifon pe care s-a asezat un strat subtire de vata.La 1 l zeama se pune 1 kg zahar; se amesteca pe foc, pina cind se dizolva zaharul, apoi siropul se lasa sa fiarba in clocote 10 minute, intr-un vas mare.Se supravegheaza indeaproape, deoarece spuma care se formeaza da repede in foc.Se amesteca in timpul fiertului ca sa dispara spuma. Siropul se toarna clocotit in sticle (ca si bulionul), care se vor lega cu celofan, se vor pune in paturi si se vor lasa astfel pina a doua zi, ca sa se sterilizeze.Se poate pune 1 1/2 kg zahar la 1 l zeama.Siropul se fierbe numai 1- minute, ca sa se distruga fermentii, apoi se ia spuma.Se poate turna si rece in sticle.Acestea se vor lega simplu, deoarece siropul nu va mai fermenta si nici nu va mai mucegai, oricit timp se va tine dezlegat.Nu trebuie sa se astupe cu dopuri care au fost folosite la vinuri, ci numai cu dopuri noi sau cu celofan.Se serveste ca si siropul de portocale.
6.153 vizualizări
574 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
2. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
3. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
4. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
5. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
6. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
7. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
8. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
9. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
10. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
11. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
12. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
13. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)
14. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
15. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Şerbet de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Sirop de căpşuni (Băuturi > Siropuri)
18. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.