Sirop de zmeură (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Băuturi » Siropuri » Sirop de zmeură (I)

Sirop de zmeură (I)

Ingrediente: 1 kg zmeura la fiecare 1 kg de zahar, un pachet sare de lamiie la 4-5 l sirop.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Zmeura se culege in pungi de plastic sau in galeti, deoarece este foarte fragila si isi pierde repede sucul.Se pune intr-un borcan de marime potrivita, zdrobind-o bine cu mina.Borcanul se leaga la gura cu un servet din tifon, ca sa nu intre musculite de fermentatie.Se lasa 2-3 zile sa fermenteze ca sa aiba aciditate proprie si sa-si lase mai bine sucul, amestecind-o o data pe zi, ca sa nu prinda mucegai.Sucul de zmeura se poate inmulti cu apa, adaugind-o chiar de la inceput, in borcan, odata cu zmeura si vor fermenta impreuna; se pune pentru fiecare litru de zmeura 1 1/2 l apa.Sucul se stoarce printr-un saculet din tifon dublu sau triplu, udat cu apa si stors.Se pune cca 1 l zmeura cu suc in saculetul asezat deasupra unui vas smaltuit, presindu-se cu mina, pina cind ramin numai semintele bine stoarse.Astfel se procedeaza, pina cind se termina intreaga cantitate.Sucul rezultat se pune, din nou, in borcanul spalat si se lasa pina a doua zi nemiscat, ca sa se depuna suspensiile si sa se limpezeasca; apoi, se scurge cu atentie, ca sa nu se rascoleasca drojdia.Se poate fierbe si nelimpezit, imediat ce a fost stors; atunci, se va depune putina drojdie la fundul fiecarei sticle.La sucul obtinut se adauga zahar; la un litru se pune 1 kg zahar.Toata cantitatea de suc cu zaharul respectiv se pune intr-un vas smaltuit (oala, lighean, cratita), avind un volum inca odata cit capacitatea sucului, deoarece cind fierbe, sucul face multa spuma si, daca vasul este mic, poate sa dea in foc.Se amesteca pe foc, pina cind se topeste complet zaharul, apoi se lasa sa fiarba la foc mic, supraveghindu-l indeaproape si amestecind la suprafata, ca sa dispara spuma; aceasta se formeaza in cantitate mai mare la sucul care se lasa sa fermenteze mai mult ca sa capete aciditate proprie.Sucul se poate stoarce si dupa o zi si, atunci, se pune la 4-5 l sirop un pachet cu sare de lamiie pentru aciditate.In oricare varianta, se fierbe cca 30 minute, ca sa se distruga fermentii; dupa aceea, se trage vasul la o parte sau se face focul foarte mic si, chiar daca nu a disparut complet spuma, se toarna clocotit in sticle. Sticlele se pun in paturi calde si se lasa pina a doua zi.Apoi, se eticheteaza si se asaza in camara.
4.749 vizualizări
495 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
2. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
3. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.