Baclava cu sirop de rom - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Baclava cu sirop de rom

Baclava cu sirop de rom

Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Pentru sirop: 300 g zahar, 100 ml rom, 1 pachetel de zahar vanilat, o lamiie, 250 ml de apa.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi, care se stropesc la fel, sa nu se lipeasca. Peste cea de-a treia foaie se pune a patra parte din cantitatea de nuci, se combina cu pesmet si fara nici un strop de zahar. Se astern apoi alte 6 foi, se stropesc cu grasime si se presara dupa fiecare cu nuci si cu pesmet. Se adauga alte 2-3 foi, se stropeste cu grasime, inclusiv cea de deasupra. Se lasa tava la rece 30 de minute, se taie baclavaua in patrate de 5-6 cm pe latura. Se da apoi tava la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mijlociu, pentru 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 de minute. Se pregateste siropul dizolvind zaharul in apa, se fierbe in clocote 2-3 minute. Cind se ia vasul de pe foc, se adauga zeama de lamiie si se stropeste baclavaua.
3.727 vizualizări
661 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Romburi pentru supă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Compot de prune cu aromă de vanilie (Conserve de fructe > Compoturi)
12. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
14. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
15. Frigărui de porc cu aromă de floare de tei (Mâncăruri > Fripturi)
16. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
17. Pizza românească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ouă umplute cu ficat cu aromă de coniac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Saramură aromată cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
24. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
25. Friptură de porc cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
27. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi)
28. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
30. Ochiuri româneşti cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.