Baclava turcească - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Baclava turcească

Baclava turcească

Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pahare faina, 1 ou, 3 pahare nuca macinata, 1 1/2 pahar margarina topita, 1 1/2 pahar unt topit, 2 pahare amidon de porumb, 1/2 lingurite sare, 3,5 pahare zahar tos, 4 pahare apa, 2 linguri suc de lamiie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Apa si zaharul se fierb, amestecind din cind in cind. Din serbetul care fierbe se pica o picatura pe o unghie. Daca pe unghie nu curge in stinga sau in dreapta, inseamna ca serbetul e gata. Din faina, oua si sare se face un aluat. Se framinta pina devine ca lobul urechii de moale. Din aluat se rup bucati de marimea unei cepe medii. Bucatile astfel rupte (30) se intind (aceste foi se numesc yufca) la marimea tavii care se va folosi. Se foloseste amidon la intinderea yufcilor. Se amesteca untul topit cu margarina topita. Se unge fundul tavii. Se asaza in tava cite o yufca si cite un strat de nuca pisata pina se pun toate foile si toata nuca. Marginile foilor care ies peste marginea tavii se intorc spre tava. Se taie baklavaua in lung si in lat.
Grasimea ramasa se intinde bine peste baclava si peste marginile intoarse. Baclavaua se coace la cuptor pana se rumeneste (25 minute). Se lasa apoi sa se raceasca. Serbetul fierbinte se toarna peste baclavaua racita.
Se serveste dupa ce baclavaua a absorbit bine serbetul.
16.384 vizualizări
848 tipăriri
9 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
3. Cafea neagră turcească (Băuturi > Cafele)
4. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
5. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
6. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
7. Cafea turcească (Băuturi > Cafele)
8. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)
10. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
13. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.