Baclava de fistic - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Baclava de fistic

Baclava de fistic

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g zahar tos, 1 baton de scortisoara, 400 g fistic macinat, 50 g zahar brun (sau zahar tos), 1 lingurita scortisoara macinata, un praf de cuisoare macinate, 100 g unt topit, 200 g foi de placinta, 2 linguri fistic - pentru presarat
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 170 grade C. Turnati 200 ml apa intr-un vas, adaugati zaharul tos si batonul de scortisoara. Puneti vasul pe foc si fierbeti siropul timp de 5 minute, pana se leaga. Lasati-l sa se raceasca.
Amestecati fisticul cu zaharul brun, scortisoara si cuisoarele, pana se formeaza o pasta omogena (pentru un rezultat bun, folositi un blender). Ungeti cu unt o tava de copt cu dimensiunea de 20 x 30 cm si asezati o foaie de placinta. Ungeti-o cu unt si asezati deasupra inca o foaie de placinta. Intindeti amestecul de fistic cu zahar si stropiti cu 2 linguri de sirop. Asezati deasupra restul foilor de placinta, procedand in mod asemanator si pastrati 1/3 din cantitatea de sirop.
Dati la cuptor timp de 30 minute. Taiati baclavaua in patrate, turnati deasupra siropul si presarati fistic.
Serviti baclavaua calda, cu inghetata de vanilie.
8.284 vizualizări
608 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
2. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
3. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
4. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Spaghete cu fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
8. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
11. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
12. Eclere cu ciocolată şi fistic (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.