Baclava grecească - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Baclava grecească

Baclava grecească

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 375 g miez de nuca zdrobit in piulita sau taiat marunt, 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca), 1/2 lingurita de praf de scortisoara, 1 lingura zahar praf, 3 linguri untdelemn, 16 foi de placinta (din comert, cam 2-3 pachete).
Pentru sirop: 250 g zahar, 170 ml apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite suc de lamaie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se porneste cuptorul. Se ung fundul si partile laterale ale unui vas de Jena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu untdelemn.
Se amesteca intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si se impart in trei portii egale.
Se iau patru foi de placinta si se asaza alaturi pe tabla de prajituri. Jumatate din fiecare se unge cu untdelemn, se impatureste in doua si se pune in forma pe lung (aluatul care trece de margini se taie).
O portie din amestecul de nuci se intinde pe aluat. Se acopera cu alte patru foi de placinta, unse cu untdelemn si impaturite in doua. Se intinde un alt strat de nuca, apoi din nou aluat, pana se termina umplutura. Suprafata se unge cu untdelemn si se taie cu cutitul pe lung, de patru ori. Se baga la cuptor 30 de minute, pana prinde o culoare aurie.
Se fierbe siropul de zahar si cuisoare zece minute, pe foc mic, amestecand. Se lasa sa se raceasca si se toarna peste baclavaua fierbinte. La servit, prajitura se taie pe lung, pe liniile incizate in aluat, apoi in bucati patrate.
15.407 vizualizări
781 tipăriri
20 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
4. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
5. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
6. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
7. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
10. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)
15. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.