Baclava cu portocale - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Baclava cu portocale

Baclava cu portocale

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 225 g migdale sau nuci oparite, 175 g caise uscate taiate in sferturi, 2 portocale (coaja rasa si feliile), 200 g zahar tos, 9 foi de aluat foetaj, 125 g unt topit, 125 ml suc (zeama) de portocale.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Tocati intr-un robot de bucatarie migdalele, caisele, feliile si coaja rasa de portocale. Adaugati 75 g zahar si puneti totul deoparte.
Incingeti cuptorul la 180 grade C. Tapetati cu hirtie pergament o tava patrata de copt, cu latura de 20 cm. Ungeti o foaie de aluat cu unt topit, impaturiti-o in doua si asezati-o in tava cu marginile atirnind afara. Procedati la fel cu alte doua foi de aluat, rasucind tava la 180 grade dupa adaugarea fiecarei foi.
Puneti jumatate din compozitia de fructe peste foile asezate in tava, apoi acoperiti cu alte trei foi de aluat unse cu unt si impaturite in jumatate. Puneti deasupra restul de compozitie, acoperiti cu inca o foaie de aluat unsa cu unt. Adunati toate marginile in tava. Impaturiti restul de 2 foi unse, formind un patrat de 20 cm. Asezati deasupra celorlalte foi. Cu un cutit ascutit, taiati baclavaua in romburi de aprox.2,5 cm.
Coaceti 45 min, pina cind aluatul devine auriu si crocant. Intre timp, pregatiti siropul. Dizolvati restul de zahar in zeama de portocala, adaugati 50 ml apa, apoi fierbeti pina cind obtineti un sirop. Turnati peste baclavaua fierbinte si lasati sa se raceasca.
Serviti-le calde sau reci.
2.476 vizualizări
513 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
3. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Portocale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
9. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
11. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tartă cu spumă de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
13. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
14. Îngheţată de portocale (Dulciuri > Îngheţate)
15. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Raţă pe portocale (Mâncăruri > Fripturi)
17. Dulceaţă de portocale (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
21. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
22. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
23. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
24. Raţă cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
25. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
26. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi)
29. Tort de ciocolată cu portocale (Dulciuri > Torturi)
30. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.