Raţă cu portocale - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Raţă cu portocale

Raţă cu portocale

Ingrediente: O rata, 4 buc. portocale, 2 linguri cu virf de unt, 1/2 lingurita de zahar, un paharel de coniac, o lingura de faina, o lingura de untura, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie rata, se curata si se spala foarte bine. Se rumeneste intreaga in unt la cuptor. Separat, pe foc mic, se pune intr-o cratita grasimea si se adauga faina, amestecind mereu. Cind aceasta se aureste, se adauga coaja rasa de la doua portocale si un pahar cu apa. Dupa primele clocote, se pune rata usor rumenita, sucul de la portocale si coniacul. Se potriveste de sare. Se da vasul la cuptor sa fiarba incet, si se mai adauga - daca este nevoie- cite putina apa. Cind carnea este gata, se scoate rata din sos, se taie in bucati, se pune pe un platou, se toarna deasupra sosul si se garniseste cu felii de portocale.
2.150 vizualizări
429 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
10. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Somon la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
18. Raţă friptă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Boboc de raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
23. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
24. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
25. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
27. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Portocale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.