Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Baclava cu portocale
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: ridicată

Porții: 8

Ingrediente: 225 g migdale sau nuci oparite, 175 g caise uscate taiate in sferturi, 2 portocale (coaja rasa si feliile), 200 g zahar tos, 9 foi de aluat foetaj, 125 g unt topit, 125 ml suc (zeama) de portocale.

Mod de preparare: Tocati intr-un robot de bucatarie migdalele, caisele, feliile si coaja rasa de portocale. Adaugati 75 g zahar si puneti totul deoparte.
Incingeti cuptorul la 180 grade C. Tapetati cu hirtie pergament o tava patrata de copt, cu latura de 20 cm. Ungeti o foaie de aluat cu unt topit, impaturiti-o in doua si asezati-o in tava cu marginile atirnind afara. Procedati la fel cu alte doua foi de aluat, rasucind tava la 180 grade dupa adaugarea fiecarei foi.
Puneti jumatate din compozitia de fructe peste foile asezate in tava, apoi acoperiti cu alte trei foi de aluat unse cu unt si impaturite in jumatate. Puneti deasupra restul de compozitie, acoperiti cu inca o foaie de aluat unsa cu unt. Adunati toate marginile in tava. Impaturiti restul de 2 foi unse, formind un patrat de 20 cm. Asezati deasupra celorlalte foi. Cu un cutit ascutit, taiati baclavaua in romburi de aprox.2,5 cm.
Coaceti 45 min, pina cind aluatul devine auriu si crocant. Intre timp, pregatiti siropul. Dizolvati restul de zahar in zeama de portocala, adaugati 50 ml apa, apoi fierbeti pina cind obtineti un sirop. Turnati peste baclavaua fierbinte si lasati sa se raceasca.
Serviti-le calde sau reci.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.