Eclere cu ciocolată şi fistic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Eclere cu ciocolată şi fistic

Eclere cu ciocolată şi fistic

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 125 ml apă, 125 ml lapte dulce, 120 g unt, 120 g făină, 4 ouă, 500 ml frişcă, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, 300 g ciocolată neagră, 50 g zahăr pudră, 100 g fistic, un vîrf de linguriţă de sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Într-o oală antiaderentă, se pun la fiert apa, laptele, sarea şi 100 g unt. Cînd untul s-a topit, se adaugă toată făina şi se amestecă cu o lingură, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se lasă la răcit timp de cinci minute, se adaugă ouăle pe rînd, mixînd bine după fiecare.
Se pune aluatul într-o pungă, se formează bastonaşe pe o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt şi se introduc în cuptor.
Se coc 15-20 de minute la foc mediu spre iute, se scot şi se lasă să se răcească.
Frişca se mixează pînă cînd nu mai cade de pe braţele mixerului, se adaugă 200 g ciocolată topită şi răcită, 50 g fistic to­cat, zahărul pudră şi zahărul vanilinat.
Se taie eclerele în două, se umplu cu crema de frişcă şi ciocolată, se ung deasupra cu restul de ciocolată topită şi se decorează cu fisticul rămas tăiat în bucăţele.
Ca să lucească mai mult glazura, se poate adăuga puţin unt.
2.768 vizualizări
482 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.