Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Băuturi » Siropuri » Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert

Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert

Ingrediente: La 1 l suc - 1 1/2 kg zahar si la 4-5 l suc - un pachetel cu sare de lamiie sau 1 kg zahar, 1 l suc, o aspirina, sare de lamiie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Zmeura se pune in borcan, apoi se zdrobeste cu mina; se poate pune si apa, daca se prefera o cantitate mai mare de suc. Coacazele (boabele) spalate de praf, se desprind de pe ciorchini, se pun in borcan, apoi se zdrobesc bine cu mina.La 1 kg coacaze, se pun si 1/2 - 2 l apa, ca sa se dilueze sucul gros.Borcanul se acopera cu tifon, lasind sucul sa fermenteze 48 ore. Dupa aceea, se stoarce prin tifon dublu (udat cu apa bine si stors) sau prin masina de suc.Prin tifon se stoarce, cum s-a aratat in reteta precedenta; apoi, se cintareste, adaugind zaharul si sarea de lamiie si sau sucul de la 2-3 lamii care va ajuta zaharul sa se topeasca mai repede si va acidula siropul (se va putea bea cu sifon sau apa minerala). Sucul se amesteca cu lingura, pina cind zaharul se dizolva complet (cu pauze) chiar si pina a doua zi, caci se dizolva greu.Siropul se toarna apoi in sticle sau, preferabil, in damigene de cite 3 l, care se vor lega cu tifon dublu si se vor aseza in camara.Fermentatia va continua foarte incet, deoarece din cauza concentratiei zaharului, fermentii inactiveaza si sucul nu se poate transforma in vin. Deasupra se aduna spuma ca un dop (rezultata prin frecare si fermentare).Aceasta se va inlatura, numai cind se va consuma siropul.Este de preferat sa se introduca un furtun in sticla, care sa treaca prin acel dop de spuma compacta; astfel se va trage siropul limpede, in alta sticla.Siropul va avea gust putin sifonat si isi va pastra toate vitaminele.Se bea cu sifon sau apa minerala.
15.803 vizualizări
685 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
4. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
19. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
21. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
24. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
26. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
28. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
29. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.