Cotlete de porc cu smântână - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Cotlete de porc cu smântână

Cotlete de porc cu smântână

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cotlete de porc, taiate de 2 cm grosime, 30 g slanina afumata, 50 g ceapa, 100 ml vin alb, 100 ml smintina, lamiie, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Slanina taiata marunt se prajeste intr-o tigaita, la foc mic, pina cind se rumeneste putin. Se ia de pe foc, adaugindu-se ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici; se amesteca un minut (fara sa se mai puna pe foc), adaugind repedeun virf de lingurita de boia dulce de ardei si amestecind de 2-3 ori. Se stinge cu vinul si 3-4 linguri cu apa si se lasa sa fiarba 5 minute ca sa se moaie ceapa, potrivindu-se gustul cu sare, zeama de lamiie si piper. Apoi, tigaita se ia de pe foc si sosul se amesteca imediat cu smintina care a fost batuta bine. Nu se mai fierbe, pastrindu-se pe un vas cu apa fierbinte. Cotletele, nebatute si nesarate, unse cu untdelemn, se prajesc intr-o tigaie care a fost infierbintata inainte fara grasime. Cotletele se prajesc in tigaia fara grasime, numai cu 20 minute inainte de servire, cite 10 minute pe fiecare parte, pina cind se rumenesc putin. Cotletele se asaza imediat pe platou, turnindu-se sosul deasupra. Se servesc cu garnitura de orez, macaroane sau cu piure de cartofi si salate.
4.099 vizualizări
900 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de conopidă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.