Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Ciorbe » Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc

Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc

Ingrediente: 1/2 ciolan sau carne afumată (cu mai mult os), 1/2 kg fasole verde, 1/2 kg roşii, o ceapă mijlocie, o linguriţă cu vîrf de făină, 100 ml smîntînă, pătrunjel, ţelină şi o mică ramură de cimbru, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea se pune la fiert în 3 l apă rece şi, după circa o oră, cînd s-a fiert carnea pe jumătate, se adaugă păstăile de fasole curăţate şi rupte în cîte 2-3 bucăţi şi ceapa tăiată mărunt. După ce au fiert carnea şi fasolea, se adaugă sucul de roşii şi o mică ramurp de cimbru. Făina se rumeneşte într-o tigăiţă fără grăsime, pînă ce capătă culoarea maro deschis, amestecînd mereu, la foc mic (nu direct pe flacără), altfel se va arde repede. Se ia de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemn şi o linguriţă cu ceapă rasă fin sau tăiată mărunt, se amestecă de cîteva ori, ca să se dezvolte aroma de ceapă şi să se încorporeze făina în grăsime; se adaugă cîte puţină ciorbă fierbinte, amestecînd bine să nu se formeze cocoloaşe, pînă cînd se diluează ca un sos subţire. Totul se adaugă în restul de ciorbă, se amestecă şi se lasă să fiarbă cîteva clocote, ca să se lege cu făina, apoi se ia de pe foc. Smîntîna se bate bine cu o lingură de apă rece, se diluează cu puţină ciorbă fierbinte şi apoi se amestecă cu restul de ciorbă. Nu se mai fierbe. Se sărează şi se aromează cu pătrunjel şi ţelină (frunze). Se poate pregăti la fel şi fără carne.
9.923 vizualizări
538 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
18. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
28. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.