Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciorbă de fasole verde cu ciolan și sos românesc

Ingrediente: 1/2 ciolan sau carne afumată (cu mai mult os), 1/2 kg fasole verde, 1/2 kg roșii, o ceapă mijlocie, o linguriță cu vîrf de făină, 100 ml smîntînă, pătrunjel, țelină și o mică ramură de cimbru, sare.

Mod de preparare: Carnea se pune la fiert în 3 l apă rece și, după circa o oră, cînd s-a fiert carnea pe jumătate, se adaugă păstăile de fasole curățate și rupte în cîte 2-3 bucăți și ceapa tăiată mărunt. După ce au fiert carnea și fasolea, se adaugă sucul de roșii și o mică ramurp de cimbru. Făina se rumenește într-o tigăiță fără grăsime, pînă ce capătă culoarea maro deschis, amestecînd mereu, la foc mic (nu direct pe flacără), altfel se va arde repede. Se ia de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemn și o linguriță cu ceapă rasă fin sau tăiată mărunt, se amestecă de cîteva ori, ca să se dezvolte aroma de ceapă și să se încorporeze făina în grăsime; se adaugă cîte puțină ciorbă fierbinte, amestecînd bine să nu se formeze cocoloașe, pînă cînd se diluează ca un sos subțire. Totul se adaugă în restul de ciorbă, se amestecă și se lasă să fiarbă cîteva clocote, ca să se lege cu făina, apoi se ia de pe foc. Smîntîna se bate bine cu o lingură de apă rece, se diluează cu puțină ciorbă fierbinte și apoi se amestecă cu restul de ciorbă. Nu se mai fierbe. Se sărează și se aromează cu pătrunjel și țelină (frunze). Se poate pregăti la fel și fără carne.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.