Budincă de fructe cu sos de citrice - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Budinci » Budincă de fructe cu sos de citrice

Budincă de fructe cu sos de citrice

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 125 g unt, 3/4 ceasca zahar foarte fin, 2 oua batute usor, 2 lingurite coaja rasa de portocala, 1/2 ceasca fructe pasate (piure), 1 1/2 ceasca faina, 1 lingurita praf de copt, 1/4 ceasca lapte, 1/4 ceasca zeama de portocala.
Pentru sos: 1 lingura zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca zeama de portocala, 1/2 ceasca zeama de lamaie, 1 lingura coaja rasa de portocala, 2 linguri coaja rasa de lamaie, 1 lingura Maizena (zeamil), 1 lingurita unt, 1 galbenus.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se unge cu ulei o forma mare de budinca (de 1,5 l) si se tapeteaza cu hartie pentru copt (doar fundul formei). Se ia o folie mare de aluminiu, se unge, peste ea se intinde o coala de hartie pentru copt, se unge si ea si se pun, asa lipite, deoparte.
Se freaca untul cu zaharul (cu mixerul) si se adauga ouale, unul cate unul, si apoi coaja rasa de portocala.
Se pune compozitia intr-un castron mare, se adauga piureul de fructe si se incorporeaza, alternativ, cu o lingura de metal, faina si lichidele (laptele si zeama de portocala).
Se amesteca bine si se toarna compozitia in forma. Se intind deasupra cele 2 folii lipite, cu partea unsa in jos, se acopera forma cu un servet de bucatarie impaturit si se leaga de jur imprejur, pe sub buza formei, cu o sforicica.
Se aseaza forma intr-o cratita mai mare, care se umple cu grija cu apa fierbinte pana la jumatate si se lasa sa fiarba budinca pe baia de apa aproximativ o ora si jumatate. Se lasa sa se raceasca 5 minute in forma, se rastoarna pe un platou si se serveste calda cu sosul de citrice.
Pentru sos se amesteca zaharul cu o lingura de apa intr-o craticioara si se lasa pe foc pana ce se topeste. Se adauga zeama si coaja rasa de portocala si de lamaie. Separat, se amesteca Maizena cu apa care-a ramas pana ce se obtine o pasta. Se infierbanta lichidul preparat anterior si, cand da in clocot, se incorporeaza pasta de Maizena si se amesteca pana ce se-ngroasa. Se adauga untul, se amesteca din nou, se ia sosul de pe foc, se lasa putin sa se raceasca, se incorporeaza galbenusul si la urma se trece sosul printr-o strecuratoare sau sita direct in sosiera.
3.161 vizualizări
986 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
20. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
26. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
27. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
29. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
30. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.